Ощадбанк повідомив про фальшиві позови від свого імені в Криму

Вівторок, 25 серпня 2015, 15:03

В липні 2015 року нібито від імені Ощадбанку до так званого арбітражного суду Криму було подано кілька фальшивих позовів про стягнення заборгованості з корпоративних боржників банку.

Про це сказано у повідомленні на сайті банку.

Згідно з повідомленням, мова йде про начебто позови проти боржників, які займаються виробленням сонячної енергії в Криму.

"Ці позови було подано на підставі сфальсифікованих вимог. Назва та ідентифікація Ощадбанку були неправомірно та підступно використані без будь-якого відома, згоди чи наданих керівництвом Ощадбанку повноважень", – сказано у повідомленні.

Реклама:

Керівник банку Андрій Пишний вважає, що ці позови "мають на меті позбавити нас права на стягнення кредитної заборгованості з різних суб’єктів бізнесу в Автономній Республіці Крим".

В Ощадбанку додали, що в позові вказані реальні кримські боржники з суттєвими сумами боргу, але рішення щодо них банк отримав в українських судах ще у грудні 2014 року.

У зв'язку з цим Ощадбанк 25 серпня направив заяву до Генпрокуратури України, вимагаючи розслідування підробки офіційних документів, поданих нібито від імені Ощадбанку, а також неправомірних дій, вчинених невідомими особами.

Як відомо, Ощадбанк розпочав міжнародний арбітражний процес проти Росії на 15 мільярдів гривень через втрату майна в Криму в результаті анексії півострова.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!