Яценюка у США піарять за гроші людей Ахметова - депутат

Вівторок, 25 серпня 2015, 14:45

Піар-супроводом візитів прем'єра Арсенія Яценюка до США займається міжнародна компанія APCO, за послуги якої платить компанія людей Ріната Ахметова.

Про це пише у своєму блозі на "Українській правді" депутат Сергій Лещенко.

Як свідчать звіти АРСО до Мінюсту США, їхній вашингтонський офіс уклав угоду на просування уряду України у червні цього року.

При цьому за послуги компанії платить чомусь не уряд України, а маловідома компанія "Communication for Change" ("Комунікації для змін").

Реклама:

За медіа-супровід візиту Яценюка до Вашингтона 13-14 липня АРСО отримала 35 тисяч доларів.

 

Угоду з цією міжнародною компанією укладено також в інтересах українського Міністерсва фінансів.

АРСО займатиметься "стосунками з медіа та стратегічними комунікаціями" відомства Наталії Яресько впродовж 1 березня-31 грудня 2015 року на умовах погодинної оплати, а винагорода у підсумку не має перевищувати 75 тисяч доларів.

 

Як пише депутат, згідно з державним реєстром, громадська організація "Комунікації для змін" була створена в жовтні минулого року та має двох засновників – Олександра Харченка та Іветту Делікатну.

Делікатна є радником Мінінформполітики. А от Харченко є керівником "Центру досліджень енергетики" – енергетичної аналітичної структури, "створеної Рінатом Ахметовим для формування громадської думки".

 

Співзасновником ТОВ "Центр досліджень: енергетика і політика" є голова наглядової ради ахметівського "Київенерго" Іван Плачков.

 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!