Британці створили батарею для iPhone із зарядом на тиждень

Вівторок, 25 серпня 2015, 12:43

Британська компанія Intelligent Energy створила прототип iPhone 6, який працює на водневому паливному елементі, причому така технологія дозволяє телефону обходитися без зарядки не менше тижня.

Про це повідомляє The Telegraph.

Наголошується, що паливний елемент вдалося зробити настільки тонким, що він вмістився в корпус стандартного iPhone 6 товщиною 7 мм.

При цьому на місці залишився оригінальний акумулятор пристрою - він виступає в якості основної батареї, яка у свою чергу отримує електрику від паливного елемента.

Реклама:

Єдина зміна, яку потрібно було створити в дизайні пристрою - невеликий отвір для вентиляції на задній панелі, через який випаровується незначна кількість води, що є побічним продуктом процесу утворення енергії в батареї.

Для комерційного використання компанія планує розробити картридж, який буде приєднуватися до телефону.

Принцип роботи батареї полягає у створенні електрохімічної реакції водню і кисню, в результаті якої виділяється електрика. Для зарядки елемента його необхідно раз на тиждень заправляти воднем через модифікований роз'єм.

За чутками, Intelligent Energy працювала над створенням технології в тісній співпраці з Apple, проте представники компаній відмовилися коментувати цю інформацію.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: