СБУ ліквідувала потужний конвертаційний центр на Харківщині

Вівторок, 25 серпня 2015, 12:31

На Харківщині Служба безпеки спільно з Державною фіскальною службою припинила протиправну діяльність потужного конвертаційного центру.

Про це у вівторок інформує прес-центр СБУ.

До складу конвертцентру входили декілька десятків фіктивних підприємств, що використовувались для виведення у тіньовий обіг коштів провідних державних підприємств машинобудівної і транспортної галузей. Обсяг незаконних операцій лише з січня 2015 року склав понад 500 мільйонів гривень.

Законспірований центр був розташований в окремій будівлі в лісопарковій зоні Харкова, обладнаний новітніми засобами безпеки, у тому числі спеціальним бункерним приміщенням для екстреного знищення печаток і документів, а для ведення тіньової бухгалтерії використовувалася надпотужна комп’ютерна система.

Реклама:

Охорону будівлі та прилеглої території забезпечували озброєні охоронці. За місцем розташування "офісу" зловмисники зареєстрували адвокатське об’єднання, що на їхню думку повинно було забезпечити недоторканість конвертаційного центру від правоохоронних органів з мотивів начебто збереження адвокатської таємниці.

Для прикриття незаконної діяльності одним з його керівників була створена громадська організація, яка нібито сприяла правоохоронній діяльності. Зловмисник до того ж знаходився під впливом спецслужб Росії, які через підконтрольні їм російські недержавні структури здійснювали діяльність на шкоду інтересам України.

У рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України з дозволу суду за клопотанням Генеральної прокуратури України Управління СБУ в Харківській області провело спецоперацію, за результатами якої протиправна діяльність конвертаційного центру припинена.

Під час обшуків вилучено печатки фіктивних компаній, бухгалтерську документацію. Слідчо-оперативні дії тривають, зазначають в СБУ.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!