"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту залишаються поблизу мінімумів 2009 року

Вівторок, 25 серпня 2015, 09:32

Ціни на нафту помірно відновлюються у вівторок після серйозного падіння напередодні, залишаючись при цьому в районі мінімальних позначок 2009 року.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:34 вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent підвищувалася на 1,66% - до 43,23 долара за барель.

Жовтневі ф'ючерси на легку нафту WTI дорожчали на 1,58%, до 38,84 долара за барель. При цьому раніше в ході торгів їх вартість опускалася до 37,97 долара за барель.

Реклама:

Напередодні вартість Brent і WTI досягала мінімумів 2009 року після найсильніших розпродажів на китайських фондових біржах, які посилили побоювання за економіку Китаю і перспективи попиту на "чорне золото".

Крім турбулентності на світових біржах тиск на вартість нафти продовжує надавати надлишок пропозиції в умовах уповільненого зростання попиту.

"Економіка КНР продовжує сповільнюватися, і ФРС все одно може підвищити базову ставку до кінця року. Це надасть додатковий тиск на два основних двигуна світової економіки останніх років: попит з боку Китаю і дешеві гроші", - наводить агентство Рейтер думку аналітика HSBC Фредеріка Ноймана.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!