ДФС просить "Нафтогаз" допомогти з описом майна "Укрнафти"

Вівторок, 25 серпня 2015, 09:16

ДФС проситть Кабінет міністрів погодити опис майна "Укрнафти" у податкову заставу та надати доручення Фонду держмайна та НАК "Нафтогаз України" виділити ліквідне майно, вартість якого відповідатиме сумі податкового боргу ПАТ "Укрнафта" для подальшого опису у податкову заставу

Про це йдеться у рішенні Державної фіскальної служби про опис майна у податкову заставу, яке є у розпорядженні "Економічної правди".

"Державна фіскальна служба повідомляє, що розстрочений податковий борг ПАТ ""Укрнафта" становить 8,963 млрд гривень", - йдеться у рішенні.

Крім того, податковий борг підприємств, що входять до складу ПАТ "Укрнафта" становить 1,04 млрд гривень.

Реклама:

"З метою забезпечення податкового боргу ПАТ "Укрнафта", ДФС України 7 серпня прийнято рішення про розстрочення податкового боргу компанії на підставі яких територіальними органами ДФС укладено відповідні договори про розстрочення податкового боргу", - зазначається у документі.

натиснути для збільшення 

Як наголошується, Пунктом 88.1 статті 88 Податкового кодексу України передбачено, що з метою забезпечення виконання платником податків своїх обов’язків, майно платника податків, який має податковий борг, передається у податкову заставу.

Крім того, пунктом 100,14 статті 100 Кодексу передбачено, що розстрочення, відстрочення податкового боргу не звільняють майно платника податків з податкової застави.

"У зв’язку з цим, та враховуючи що контрольний пакет акцій "Укрнафти" належить державі, просимо Кабінет міністрів погодити опис майна "Укрнафти" у податкову заставу та надати доручення Фонду держмайна та НАК "Нафтогаз України" виділити ліквідне майно, вартість якого відповідатиме сумі податкового боргу ПАТ "Укрнафта" для подальшого опису у податкову заставу", - йдеться у документі. 

Раніше повідомлялося, що Державна фіскальна служба має намір реструктуризувати ПАТ "Укрнафта" понад 8 млрд гривень боргів за податками.

Борг компанії буде рестуктуризований на 5 місяців під 36% річних, що становить 1,792 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: