Brent впала до 43,84 долара за барель

Понеділок, 24 серпня 2015, 15:32

Вартість нафти продовжують знижуватися до мінімумів 6,5 років на тлі побоювань інвесторів про стан економіки КНР.

Про це свідчать дані торгів, пише "Прайм".

Станом на 14.34 за московським часом вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent опускалася на 3,57% - до 43,84 долара за барель, знижуючись вранці до 43,69 долара за барель.

Жовтневі ф'ючерси на нафту WTI дешевшали на 3,61% - до 38,98 долара за барель, опускаючись вранці до позначки в 38,94 долара за барель.

Реклама:

У понеділок індекс Шанхайської фондової біржі впав на 8,5%, незважаючи на рішення влади дозволити інвестувати кошти пенсійного фонду в акції.

Побоювання за економіку Китаю призводять інвесторів до думки, що інші економіки Азії також можуть уповільнити своє зростання, що призведе до погіршення ситуації з попитом на нафту.

"Сьогоднішнє падіння пов'язано не з фундаментальними показниками ринку нафти, а з ситуацією в Китаї. Побоювання пов'язані з можливістю "жорсткої посадки" економіки і з тим, що ситуація виходить з-під контролю влади КНР", - наводить агентство Рейтер слова аналітика Commerzbank Карстена Фрича.

Негативний вплив на ціни на нафту також надають повідомлення з Ірану.

Міністр нафти Ірану Біжан Намдара Зангане заявив в неділю, що держава має намір "за всяку ціну" нарощувати видобуток нафти, щоб не втратити свою частку на світовому ринку, повідомив Рейтер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!