"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ринок акцій РФ падає слідом за ринками Америки та Азії

Понеділок, 24 серпня 2015, 11:02

24 серпня на відкритті торгів на Московській біржі російські індекси впали, відіграючи падіння американських індексів, падіння нафти і геополітичних ризиків.

Про це пише РБК.

Станом на 10:10 за московським часом індекс РТС обвалився на 4,12% до 730,9 пунктів, індекс ММВБ впав на 1,61% до 1 636,54 пунктів.

У лідерах падіння Polymetal (-5,53%), "Соллерс" (-4,62%), Сургутнафтогаз (-4,66%), "Мечел" (-5,04%) і Русал (-4,3%).

Реклама:

Сьогодні у ринку та у рубля немає шансів на зростання, пише в своєму огляді начальник відділу довірчого управління КІТ Фінанс Брокер Юрій Архангельський.

"У короткостроковій перспективі вітчизняний ринок навряд чи втримається від розпродажів на тлі Америки, здешевлення нафти і геополітичних ризиків", - вказує він.

Зовнішній фон перед відкриттям торгів у Росії можна оцінити як різко негативний, вказує старший аналітик банку "Освіта" Віталій Манжос.

"Перед початком торгів у Росії ф'ючерси на фондові індекси США втрачають від 2,5% до 4,2%. Контракти на нафту сорту Brent подешевшали на 2,5%. Японський індекс Nikkei225 просів на 4,7%. Гонконгський Hang Seng втратив 4,9% ", - повідомляє він.

"На світових ринках почалася серйозна смуга волатильності. Розгойдувати човен буде в найближчі дні досить сильно", - говорить керівник трейдингу ІК "Атон" Ярослав Подсеваткін.

Найбільше постраждає валютний індекс фондового ринку - РТС.

"У рублевому ММВБ рух менше. Це локальний ринок, на ньому залишилося невелике число учасників. Тому в рублевому вираженні фондовий ринок Росії буде виглядати нормально, деякі компанії можуть навіть рости і показувати позитивну динаміку (наприклад, металургійні компанії)", - пояснює він.

На його думку, в першій половині дня локальний ринок відіграє погіршення зовнішнього фону.

"У другій половині дня індекси ММВБ і РТС будуть намацувати нові рівні підтримки і опору. Після ранкової просадки вірогідний перехід цих індексів в стан волатильною консолідації ", - пише він у своєму огляді, додаючи, що в разі подальшого погіршення зовнішньої ситуації корекційного відскоку чекати не доведеться.

Передбачати подальший рух складно, каже Подсеваткін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: