Daimler може створити спільне підприємство з Apple і Google

Неділя, 23 серпня 2015, 14:31

Глава німецького автомобільного концерну Daimler AG Дітер Цетше обмірковує можливість створення спільного підприємства з американськими корпораціями Apple і Google.

Про це він заявив в інтерв'ю офіційному журналу німецької біржі підприємців Unternehmer, передає "Прайм".

За словами Цетше, існують "різні типи" співпраці з Apple і Google, які можна здійснити, оскільки автовиробники розуміють, що автомобілі наступного покоління не можуть бути побудовані без великого внеску з боку експертів в галузі телекомунікацій та програмного забезпечення.

"Багато речей можливі", - сказав він. Поява можливості автопілотного водіння зробила програмне забезпечення ключовим компонентом для створення автомобілів майбутнього, пише газета.

Реклама:

"Google і Apple хочуть створити системне програмне забезпечення для автомобілів і ввести всю цю екосистему навколо Apple і Google в автомобілі. Це може бути цікаво для обох сторін", - зазначив Цетше.

Одним з варіантів для Daimler може бути будівництво автомобілів за допомогою цифрових технологій своїх американських партнерів, сказав Цетше, додавши, що його думка "суто теоретична".

При цьому глава Daimler зазначив, що не дозволить компанії знизитися до ролі німого постачальника, просто виробляє автомобілі для гігантів Кремнієвої долини.

"Ми не хочемо ставати підрядниками, які більше не мають прямого сполучення з клієнтами і поставляють апаратне забезпечення третім особам", - заявив Цетше.

"Ми бачимо вражаючі успіхи цих фірм в їхніх областях і їхню фінансову міць. У зв'язку з цим їм можна висловити повагу, але не завмирати від страху", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!