ЗМІ: Порошенко на зустрічі з Меркель та Олландом говоритиме про корупцію

Неділя, 23 серпня 2015, 10:02

Основною темою тристоронніх переговорів у Берліні, що мають відбутися 24 серпня, радше буде проведення в Україні реформ та боротьба з корупцією, ніж "формування єдиної коаліції, яка має зупинити агресора", про що говорив президент України Петро Порошенко 20 серпня.

Про це 22 серпня повідомляє інформагенція dpa з посиланням на французькі дипломатичні джерела, пише Німецька хвиля.

Як зазначає ЗМІ, канцлер ФРН та президент Франції не прагнуть дистанціюватися від президента Росії Володимира Путіна у вирішенні українського конфлікту.

При цьому зазначається, що українська сторона очікує -  переговори в тристоронньому форматі в Берліні 24 серпня за участю канцлерки Німеччини, президентів Франції та України й за відсутності російського президента, мають стати "дуже важливим сигналом як для Путіна, так і для західної аудиторії".

Реклама:

Натомість у французьких урядових колах наголошують, що зустріч у такому форматі відбудеться на прохання української сторони, а Меркель та Олланд не прагнуть дистанціюватися від Путіна.

"Це не створення чогось на зразок "трійки" з метою вести дипломатичну боротьбу проти Росії", - заявив французький урядовець.

Понад те, зустріч найближчим часом у "нормандському форматі" за участі російського президента, була б бажаною. В МЗС ФРН наголошували, що тривале вирішення конфлікту на Донбасі можливе лише у співпраці з Росією.

"Це зрозуміло, що міцна, стійка, стабільна безпека можлива лише з Росією, а не проти Росії", - заявив речник МЗС ФРН Себастьян Фішер.

Як зазначає AFP, у Росії відсутність Путіна на переговорах в Берліні не коментують. При цьому глава МЗС РФ Сергій Лавров сказав, що у Москві пильно стежать за підготовкою до переговорів та їх результатами.

Як відомо, раніше повідомлялося, що 24 серпня президент Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд зустрінуться у Берліні для обговорення загострення ситуації на Донбасі.

Німеччина, Україна та Франція мають намір ініціювати переговори з Росією з питання запобігання подальшого загострення ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: