"Укртатнафта" просить АМКУ перевірити обгрунтованість тарифів на транспортування нафти

Субота, 22 серпня 2015, 17:53

ПАТ "Укртатнафта" просить Антимонопольний комітет України перевірити обґрунтованість тарифів, встановлених ПАТ "Укртранснафта" на транспортування нафти.

Як повідомив журналістам у суботу в.о.голови правління "Укртатнафти" Олексій Плакасов, відповідне звернення вже направлено в АМКУ.

"Тариф на транспортування нафти був збільшений в 7 разів. Якщо порівняти ціни у нас і в Європі, то там вони порядком нижче. До того ж тариф зріс в середині року, коли всі показники вже закладені. Необхідно заново проводити розрахунок рентабельності", - зазначив він.

Плакасов додав, що в разі виявлення порушення при підвищенні тарифу з боку "Укртранснафти" компанія просить АМКУ зобов'язати Національну комісію, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг скасувати відповідну постанову від 25 червня 2015 № 1836.

Реклама:

Як повідомлялося, НКРЕКУ 25 червня 2015 року підвищила тарифи на прокачування української нафти на НПЗ в 3,8-7,5 рази на основі планованих витрат підприємства, а також з урахуванням аналізу ставок на аналогічні послуги в країнах СНД та Європи, вартості транспортування нафти по залізниці.

Зокрема, тарифи на прокачування нафти на Кременчуцький НПЗ збільшилися в 5,6-7,5 рази.

У свою чергу, "Укртатнафта" звернулася до Окружного адміністративного суду Києва про визнання протиправною та скасування постанови НКРЕКУ №1836 від 25 червня 2015 року. Судовий розгляд справи призначено на 6 жовтня 2015 року.

Востаннє тарифи на внутрішнє транспортування нафти переглядалися комісією в 2007 році.

Кременчуцький НПЗ експлуатує ПАТ "Укртатнафта", менеджмент якого з жовтня 2007 року контролюють акціонери Приватбанку (Дніпропетровськ). Проектна потужність заводу з переробки сировини - 18,62 млн тонн на рік.

НАК "Нафтогаз України" належить 43,05% акцій "Укртатнафта", ще по 28% контролюють структури групи "Приват" і бізнесмена Олександра Ярославського.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: