"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Найбагатші люди світу втратили 182 мільярди доларів через обвал на біржах

Субота, 22 серпня 2015, 14:12

Через зниження цін на світових ринках всього за тиждень 400 найбагатших людей планети втратили 182 млрд доларів.

Відповідні дані наводить Bloomberg Billionaires Index, передають "Ведомости".

Тільки в п'ятницю на тлі відходу фондового індексу Standard & Poor's 500 нижче 2000 пунктів сукупний статок найбагатших людей світу скоротився на 76 млрд доларів.

Це найбільш різке падіння обсягу найбільших світових статків з вересня минулого року, коли Bloomberg почав вести рейтинг грошових коштів мільярдерів в динаміці.

Реклама:

В абсолютному вираженні найбільш відчутні втрати зазнав Уоррен Баффетт. Акції компанії Berkshire Hathaway, мажоритарним акціонером якої він є, впали більш ніж на 5%. В результаті статки Баффетта зменшилася на 3,6 млрд доларів.

"182 млрд доларів - це величезна сума, але для 400 мільярдерів вона не настільки значна. Такі тижні, як цей, виглядають дуже погано, але якщо зробити крок назад і подивитися на все в перспективі, то стає зрозуміло, що це не катастрофа", - пояснив виданню директор консалтингової компанії Aspiriant Джон Коллінс.

Як уточнює "Інтерфакс", фондовий ринок США напередодні серйозно просів слідом за розпродажем акцій в Європі та Азії.

Негативний вплив на світові ринки зробили, в тому числі, слабкі дані з Китаю. Ділова активність у переробній промисловості КНР знизилася в серпні до мінімального рівня за останні шість років.

Крім того, вплив на настрої інвесторів чинить спад очікувань, що Федеральна резервна система США проведе перший за довгий час підйом базової процентної ставки вже на найближчому засіданні, яке пройде у вересні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: