"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рубль завершив тиждень поблизу мінімумів 6,5 місяців

Субота, 22 серпня 2015, 13:57

Рубль ввечері п'ятниці знизився до багатомісячних мінімумів на тлі нових нафтових антирекордів і відходу з ринку корпоративних продавців валюти, що протистояли днем зовнішньому негативу.

Про це пише Рейтер.

Далі учасники ринку чекають збереження негативної динаміки рубля, але пік податкового періоду наступного тижня може частково компенсувати її.

Долар в п'ятницю на Московській біржі досяг позначки 68,65 рубля, а євро - 77,66, вперше з 5 лютого.

Реклама:

Нафта марки Brent у другій половині дня впала на рівень 45,55 долара за барель вперше з 14 січня, що зовсім поруч з мінімумом 6,5 років 45,19 долара, досягнутим в січні поточного року, і тоді долар торгувався біля позначки 70 рублів.

Падіння нафти основний зовнішній негативний фактор впливу на рубль, а внутрішнім є відтік капіталу, в якому виділяються два напрямки: конвертація отриманих рублевих дивідендів у валюту і очікування зростання валютного попиту під сплату зовнішнього боргу.

До 17:40 долар розрахунками "завтра" на біржових торгах оцінювався в 68,55, на 0,9% вище попереднього закриття.

Пара євро/рубль до цього часу торгувалася поблизу рівня 77,57, на 1,6% вище попереднього закриття.

Нафта прискорила зниження після публікації даних про активність в американському промсекторі, які виявилися гіршими за прогнози, і ці дані наклалися на ранковий аналогічний китайський реліз, який відбив максимальне скорочення активності промисловості КНР в серпні за останні 6,5 років, що загострило страхи негативної динаміки споживання енергоресурсів.

Brent з пікових значень поточного року, досягнутих у травні, подешевшала більш ніж на 34%, в свою чергу рубль, слідуючи цій динаміці, з середини травня, де він також сформував максимум поточного року, втратив майже 29%. З початку серпня рубль подешевшав проти долара вже майже на 10%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: