МОЗ визначився, хто закуповуватиме ліки за держпрограмами

Субота, 22 серпня 2015, 12:41

Міністерство охорони здоров'я України розподілило державні підприємства, що входять до сфери його управління, щодо участі в закупівлях лікарських засобів і виробів медичного призначення в рамках державних програм.

Про це йдеться в наказі МОЗ №502 від 10 серпня про окремі питання організації виконання державних цільових програм та комплексних заходів з охорони здоров'я.

Згідно з наказом, в 2015 році в закупівлях братимуть участь держпідприємства "Політехмед", "Укрмедпостач" і "Укрвакцина".

Зокрема, ДП "Політехмед" буде задіяне в реалізації держпрограм з придбання цифрових мамографів і апаратів УЗД вітчизняного виробництва, закупівлі медикаментів та ВМП для дитячого діалізу, витратних матеріалів для перитонеального діалізу, а також закупівлі ендопротезів і наборів інструментів для імплантації.

Реклама:

ДП "Укрмедпостач" візьме участь у реалізації держпрограм із закупівлі медикаментів і ІМП для трансплантації, розвитку донорства крові, заходах щодо реалізації Конвенції ООН про права дітей, а також в держпрограмі "Репродуктивне здоров'я нації".

Держпідприємство "Укрвакцина" буде задіяне в програмах імунопрофілактики, протидії туберкульозу, ВІЛ/СНІДу, в закупівлі реактивів і тест систем для скринінгу новонароджених на фенілкетонурію, гіпотеріоз, андрогенітальний синдром і муковісцидоз, лікарських засобів для дітей з гемофілією типів А і В і хвороба Віллебранта, а також у забезпеченні закладів охорони здоров'я лікарняними листами.

Держпідприємства будуть виконувати функції із супроводження укладення договорів про закупівлю, контролю за виконанням постачальниками своїх договірних зобов'язань та участю в претензійно-позовній роботі у разі недотримання постачальниками умов договорів.

Крім того, держпідприємства будуть здійснювати постачання, зберігання, монтаж, пусконалагодження або організацію постачання лікарських засобів, виробів медичного призначення та інших товарів, які централізовано закуповуються МОЗ, а також щомісяця надавати МОЗ звітність про постачання і аналіз залишків.

Раніше повідомлялося, що в результаті перевірки діяльності роботи Міністерства охорони здоров'я, комісія виявила цілу низку грубих порушень.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: