Фонди, що інвестують в Росію, втратили 111 мільйонів доларів за тиждень

П'ятниця, 21 серпня 2015, 17:48

Фонди, що інвестують в російські акції, скоротили активи майже на 111 млн доларів за тиждень до 19 серпня.

Про це свідчать дані EPFR Global, на які посилаються аналітики ВТБ Капіталу і Газпромбанку, повідомляє Reuter.

Це вже тринадцятий тиждень негативної динаміки. За попередній тиждень інвестори вивели 76 млн доларів з російських акцій, довівши загальну суму відтоку коштів з початку року до 446,5 мільйона доларів, зазначається в огляді Газпромбанку.

Як зазначає ВТБ Капітал, фонди, що інвестують в Росію, знову показали найгірший результат за тиждень в регіоні CEEMEA (Центральна та Східна Європа, Близький Схід і Африка). Загальний відтік з фондів CEEMEA становив 0,3 мільярда за тиждень, або 0,3% від активів під управлінням.

Реклама:

Індекс MSCI Russia знизився за розглянутий тиждень на 4,2%, барометр ринків, що розвиваються MSCI EM відкотився на 2,4%, а ф'ючерси на нафту Brent впали за цей час на 5,3%.

Для ринків що розвиваються, розглянутий тиждень видався найпесимістичнішим з грудня. У сукупності всі фонди акцій, що працюють на ринках, що розвиваються, втратили за тиждень 6 млрд доларів, або 0,7% від активів під управлінням.

При цьому 2,5 мільярда доларів з цієї суми було виведено з китайського ринку, який знаходиться під натиском продавців з початку літа, а недавня девальвація юаня тільки підлила масла у вогонь.

В цілому, з початку цього року сукупний відтік з акцій ринків збільшився до 28,5 мільярда доларів, досягнувши розміру виведених коштів з цього класу активів за весь 2014 рік, зазначає JP Morgan.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!