"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Міллер обіцяє Україні європейську ціну на газ

П'ятниця, 21 серпня 2015, 17:08

Глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що ціна на російський газ буде повністю конкурентоспроможною по відношенню до європейського ринку.

Про це глава "Газпрому" сказав в інтерв'ю ТАСС.

"Контрактна формула ціни має нафтову прив'язку. Ми спостерігаємо тенденцію зниження цін на нафту і ціна газу за контрактом, без знижки, в четвертому кварталі може бути нижче на 35 доларів, ніж у третьому", - сказав він.

Він заявив, що поквартальне визначення ціни зафіксовано в контракті, і немає ніяких підстав змінювати принципи ціноутворення.

Реклама:

"Таких змін не буде. Відповідно, поквартально визначатиметься і знижка за рахунок зниження мита. Якась фіксована ціна в абсолютному вираженні на весь опалювальний сезон 2015-16 років не може бути встановлена", - заявив глава "Газпрому".

За його словами, це "загальноприйнята практика газових контрактів у світі, а "Нафтогаз" зараз купує газ по реверсу навіть з щомісячним коригуванням ціни".

"Думаю що підходи до визначення величини знижки можуть бути декларовані і Україна матиме чітке розуміння того що ціна на російський газ буде повністю конкурентоспроможною по відношенню до європейського ринку", - сказав Міллер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!