"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мєдвєдєву запропонували заборонити чиновникам використовувати Windows 10

П'ятниця, 21 серпня 2015, 16:57

Віце-спікер Держдуми Микола Левичев звернувся до прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва з пропозицією заборонити російським чиновникам використовувати Windows 10.

Про це повідомляє РБК.

Депутат зауважив, що в заяві про конфіденційність операційної системи містяться положення про те, що корпорація Microsoft буде реєструвати особисті та контактні дані користувачів, збирати паролі та інші дані, що відносяться до безпеки і використовуються для автентифікації та доступу до облікових записів.

Крім того, вважає Левичев, корпорацією будуть зібрані номери і захисні коди кредитних карт, IP-адреси, контактні дані інших осіб, інформація про місцезнаходження пристроїв, а також багато іншої особистої інформації.

Реклама:

Корпорація Microsoft прямо вказує, що вищезгадані особисті дані та інформація можуть зберігатися і оброблятися в США або будь-якій іншій країні, причому тривалість періоду зберігання може бути необмеженою, пише депутат.

На його думку, корпорація прямо заявляє про те, що особисті дані та інформація для користувачів Windows 10 можуть бути доступні як самій корпорації, так і різним закордонним державним структурам, що робить можливим витік конфіденційних даних та службової інформації працівників органів державної влади.

У зв'язку з цим віце-спікер попросив прем'єра розглянути можливість "повної заборони на використання операційної системи Windows 10 в органах державної влади, державних компаніях, державних наукових і дослідницьких структурах".

У свою чергу в компанії Microsoft агентству заявили, що користувач може регулювати свою конфіденційність самостійно, і що нікому доступ до цим даним компанія не надає.

Агентство нагадує, що раніше депутат Держдуми від КПРФ Вадим Соловйов направив генпрокурору Юрію Чайці запит, в якому заявив, що поширення Windows 10 на території Росії незаконне, оскільки дані користувачів операційна система зберігає не в Росії.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!