НБУ зобов'язав банки подавати квартальну фінзвітність за МСФЗ

П'ятниця, 21 серпня 2015, 16:30

Національний банк України зобов'язав банки з першого кварталу 2016 року подавати квартальну фінзвітність за міжнародними стандартами фінансової звітності.

Про це повідомляється на сайті регулятора, з посиланням на постанову № 540 від 18 серпня 2015 року.

Як наголошується, відтепер форми проміжної фінансової звітності відповідатимуть річній, що полегшить порівняння інформації у фінансовій звітності за різні періоди.

"Так, наприклад, у проміжну фінансову звітність у паперовому вигляді додатково включатимуться ще дві форми: проміжний скорочений звіт про зміни у власному капіталі та проміжний скорочений звіт про рух грошових коштів", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

У Нацбанку зазначили, що постанова набирає чинності з 1 грудня 2015 року, тобто банки починаючи з першого кварталу 2016 року будуть складати квартальну фінансову звітність за новими вимогами.

"До зазначеної дати банкам необхідно організувати роботу з доопрацювання бізнес-процесів для переходу на відображення в бухгалтерському обліку операцій відповідно до вимог МСФЗ, а також доопрацювати відповідні програмні комплекси", - повідомляє регулятор.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!