"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

42% росіян за знищення санкційних продуктів - опитування

П'ятниця, 21 серпня 2015, 15:19

Про знищення продуктів з країн Євросоюзу, США, Австралії, Канади та Норвегії, ввезених в Росію в обхід санкцій, відомо 83% росіян.

Про це повідомляє фонд "Общественное мнение", передають "Ведомости".

Оцінки цього рішення влади у тих, хто про нього знає, розподілилися приблизно порівну: 42% вважають, що санкційні продукти слід ліквідувати, 38% дотримуються протилежної думки.

Ті, хто вважають, що такі продукти потрібно знищувати, вважають, що вони не відповідають санітарним нормам, що вони неякісні, прострочені, шкідливі (17%), а також говорять про необхідність розвивати російське виробництво, підтримувати вітчизняних виробників (8%).

Реклама:

Їх опоненти пропонують роздати ці продукти бідним, нужденним (18%) або віддати в дитячі будинки, будинки престарілих (5%), показало опитування, проведене 15-16 серпня серед 1500 респондентів у 104 населених пунктах 53 суб'єктів федерації.

В цілому 70% респондентів вважають правильним рішення російської влади заборонити ввезення низки продуктів з країн Євросоюзу, США, Австралії, Канади та Норвегії. Кожен десятий (11%) називає це рішення неправильним, 19% не змогли відповісти.

При цьому дані інтернет-опитування, яке було проведено соціологічним центром ЦИМЕС, свідчать про те, що переважна більшість росіян (87%) негативно ставляться до рішення влади РФ знищувати продовольчі товари, які опинилися під дією санкцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!