"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ введе повне ембарго на український агроекспорт з 2016 року - Яценюк

П'ятниця, 21 серпня 2015, 13:09

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк прогнозує введення Росією повного ембарго на український агроекспорт з 2016 року через набуття чинності угоди про зону вільної торгівлі України з Європейським Союзом.

Про це він заявив на брифінгу після наради з зернотрейдерами в Переяслав-Хмельницькому в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вони ж (РФ - Ред.) хочуть ввести ембарго на експорт агропродукції після того, як угода про зону вільної торгівлі з ЄС  набере повноцінної чинності з 1 січня наступного року... Я так розумію, що вони повністю перекриють нам ринок, тому, коли дійде до нуля - продовжуватимемо шукати нові ринки і збільшувати обсяги експорту продукції", - сказав він.

Як повідомлялося, прем'єр РФ Дмитро Медведєв заявив, що в Москві не бачать передумов для того, щоб домовитися до кінця поточного року з Україною і ЄС з питань, пов'язаних зі вступом в силу економічної частини Угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

Реклама:

За його словами, заборона на ввезення сільгосппродукції набуде чинності тільки у випадку застосування урядом України економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: