"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінінфраструктури оцінило вартість ремонту доріг у 100 мільярдів щороку

П'ятниця, 21 серпня 2015, 09:01

Для відновлення українських автомобільних доріг і приведення їх до якісного рівня необхідно щороку виділяти від 50 до 100 млрд грн протягом 10-20 років.

Таку думку в ефірі Громадського висловив директор департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку і автомобільних перевезень Міністерства інфраструктури України Роман Хміль.

"Щоб відновити ті дороги які у нас є, ми порахували, необхідно від 50 до 100 млрд грн на рік протягом 10 років. Якщо 50 млрд грн на рік, то це 20 років, якщо 100 млрд грн – 10 років", – зазначив він.

При цьому, на його думку, ціна не є великою у порівнянні з європейськими країнами. Зокрема Польща протягом 10 років вкладала в автодороги по 80 млрд євро.

Реклама:

"Частину цих коштів вони зібрали самі у вигляді акцизів, більшу частину дав Євросоюз у вигляді позик", – зазначив Хміль.

Раніше міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський заявив, що змінити ситуацію з фінансуванням дорожньої галузі можестворення цільового дорожнього фонду, який буде наповнюватися за рахунок надходжень від сплати акцизу на паливо.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: