Мінприроди презентувало нові правила користування надрами

Четвер, 20 серпня 2015, 19:55

Міністерство екології та природних ресурсів підготовило та направило на погодження зміни до постанов Кабінету міністрів № 615 та 594, що регулюють правила користування надрами.

Про це повідомила заступник міністра екології та природних ресурсів - керівник апарату Світлана Коломієць на брифінгу, передає прес-служба Кабінету міністрів.

За її словами, робота над правилами тривала кілька місяців - до неї були залучені експерти, громадські діячі, учасники ринку та профільні спеціалісти з міністерств.

"Для нас, як для міністерства було принциповим забезпечити максимальну прозорість процесу надання спецдозволів на користування, створити рівні умови для всіх учасників та прибрати норми, що давали можливість створювати корупційні схеми", - сказала Коломієць.

Реклама:

"Наші основні вимоги - ефективне використання надр, максимальні надходження до бюджету та дотримання природоохоронних вимог при роботі компаній", - наголосила вона.

Радник міністра Юрій Драганчук зазначив, що відтепер потенційний надрокористувач у процесі отримання спецдозволу зможе контролювати процес, адже інформація про кожний етап отримання дозволів буде публікуватись на сайті Держгеонадр, а сам аукціон буде проходити відкрито і будь-який користувач інтернету зможе подивитись онлайн-трансляцію.

"На вимоги Директиви ЄС термін подання заяв тепер збільшено з 15 до 75 днів. Це потрібно для того, щоб українські та великі міжнародні компанії мали достатньо часу для того, щоб проаналізувати ситуацію, прийняти рішення та подати необхідний пакет документів. Так робиться у всьому цивілізованому світі", - пояснив Драганчук.

Радник міністра також наголосив, що новими правилами спрощено доступ до геологічної інформації.

"Всі зайві бюрократичні перепони наразі прибрані і вперше в Україні створено прозорі правила та підґрунтя для проведення чесних аукціонів. Це дасть змогу показати усьому світу, що Україна готова грати за цивілізованими правилами", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!