Три блоки Бурштинської ТЕС розвернуть на енергосистему України

Четвер, 20 серпня 2015, 18:49

НЕК "Укренерго" та польська PSE S.A домовилися про видачу електроенергії з трьох блоків Бурштинської ТЕС в енергосистему України.

Про це йдеться у повідомленні "Укренерго".

Як зазначається, 20 серпня в "НЕК "Укренерго" відбулась зустріч українського оператора ОЕС з представниками керівництва польського системного оператора PSE S.A.

"На зустрічі було розглянуто питання надання аварійної допомоги енергосистемі Польщі відповідно до Договору між ДП "Енергоринок", НЕК "Укренерго" та PSE S.A та можливість перегляду цього договору з метою удосконаленню умов надання аварійної допомоги", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Також була обговорена тимчасова схема переведення трьох блоків Бурштинської ТЕС з "Острова Бурштинської ТЕС" на роботу  в складі ОЕС Україна.

"В результаті зустрічі був підписаний Додаток 4 до Договору повноважень PSE щодо паралельної роботи "Острова Бурштинської ТЕС" з європейською енергосистемою,  який передбачає роботу блоків 10, 11 та 12 Бурштинської ТЕС в складі ОЕС України", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 2 блоки з 12 станції  працює в українській об'єднаній енергосистемі.

Нагадаємо, ДП "Укренерго" спільно з ДП "Енергоринок" та PSE S.A. 17 серпня уклали трьохсторонній договір про постачання електоенергії з України до Польщі для надання аварійної допомоги.

Як відомо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг установила ціну продажу електроенергії Польщі у розмірі 0,075 євро за 1 кВт/год.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: