Працюючі банки отримали понад 33 мільярди гривень збитків

Четвер, 20 серпня 2015, 18:02

За підсумками січня-липня 2015 року діючі банки України отримали 33,1 млрд гривень збитків.

Про це свідчать дані доходів і витрат банків України за підсумками січня-липня 2015 року, передає прес-служба Національного банку.

Як наголошується, такий фінансовий результат банківської системи сформувався насамперед за рахунок суттєвих обсягів відрахувань у резерви на можливі втрати від активних операцій, зокрема за кредитами позичальників, платоспроможність яких погіршилася.

За підсумками семи місяців 2015 року відрахування в резерви діючих банків становили 69,1 млрд гривень.

Реклама:

"Стабілізаційні тренди у банківському секторі формуються за рахунок очищення банківського сектору шляхом виведення з ринку неплатоспроможних банків, стабілізації валютного ринку, поступового поліпшення інфляційної динаміки", - йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що демонструє позитивну динаміку і операційна діяльність банків. Так, чистий процентний дохід діючих банків за липень 2015 року зріс на 22,5% - до 4,856 млрд гривень, у порівнянні з 3,964 млрд гривень за червень; чистий комісійний дохід у липні збільшився на 12,3% - до 1,847 млрд гривень проти 1,644 млрд гривень у червні.

"Подібне зростання свідчить про можливість банків генерувати доходи від звичайної діяльності та поступову нормалізацію ситуації", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!