В аеропорту "Львів" виявили завищення цін на паливо на 20%

Четвер, 20 серпня 2015, 13:37

Міністерство інфраструктури за результатами перевірки виявило факт завищення вартості палива на 20% під час закупівлі державним підприємством "Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Данила Галицького".

Про це йдеться у повідомленні Мінінфраструктури.

Як наголошується, до міністерства надійшла інформація щодо незаконного завищення цін на паливо з ініціативи постачальника після укладання договору за результатами проведеного тендеру.

"Так, переможець тендеру компанія "Окко-бізнес контракт" звернулась до аеропорту з листом про підвищення ціни, на основі чого був підписаний додатковий договір. Загалом вартість палива була завищена на 20% порівняно з первісною ціною", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Міністерство інфраструктури в ході перевірки виявило, що економічних підстав для такого підвищення не було, а співробітники державного підприємства порушили закон про державні закупівлі.

"Перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер провів низку переговорів з керівництвом "Окко-бізнес контракт", в результаті яких сторони підписали додаткову угоду, що передбачає зменшення вартості палива до ринкового показника та перерахунок раніше здійснених поставок", - повідомляє прес-служба.

"За результатами перевірки міністерства прийнято рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності співробітників Міжнародного аеропорту "Львів". Так, 11 працівників, що виявились причетними до порушень, отримають догани, 2 - попередження. Матеріали перевірки будуть передані до прокуратури", - йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: