"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна планує експортувати понад 36 мільйонів тонн зерна

Четвер, 20 серпня 2015, 09:55

Протягом поточного маркетингового 2015-2016 року Україна планує експортувати понад 36 млн тонн зернових.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко під час прес-конференції в урядовому прес-центрі в середу, передає прес-служба Мінагрополітики.

Він зазначив, що очікуваний валовий збір зерна сягатиме 60 млн тонн, при цьому без урахування окупованих територій АР Крим, Донецької та Луганської областей річні обсяги внутрішнього споживання дорівнюють 24-25 млн тонн.

Загалом, виробництво та перехідні залишки формуватимуть загальну пропозицію зерна у поточному маркетинговому році на рівні 70 млн тонн.

Реклама:

"Ми нарощуємо аграрний експорт, але водночас дбаємо про продовольчу безпеку України. За багатьма видами продукції ми виробляємо у рази більше, аніж споживає внутрішній ринок. Таким чином плануємо вийти на рекордні показники з експорту зернових - понад 36 млн тонн", - зазначив міністр.

Як зазначається, наразі українські аграрії успішно завершують збирання ранніх зернових і зернобобових культур та вже намолотили 36,7 млн тонн зерна, що на 2 млн тонн більше ніж у минулому році.

"Також розпочато осінню посівну кампанію, аграрії засіяли перші 68 тисячга озимого ріпаку або 8% до прогнозу", - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, за результатами минулого маркетингового року Україна експортувала 34,8 млн тонн зернових.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: