У Світовому банку розповіли, чому інвестори не йдуть в Україну

Неділя, 2 серпня 2015, 11:12

Іноземним інвесторам дуже важко вкладати кошти в економіку, коли в країні присутня корупція та немає макроекономічної стабільності.

Про це в інтерв’ю програмі "Перша шпальта" на каналі UΛ:Перший заявив директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан.

"Показник країни в рейтингу Doing Business це лише одна невеличка складова загального бізнес клімату, хоча зменшення кількості дозволів та регуляторних актів це безумовно важливо для розвитку малого бізнесу, але цього недостатньо для того, щоб вплинути на впевненість бізнесменів у тому, що умови тут сприятливі", - сказав Фан.

"Крім того, основні індикатори що застосовуються при складанні рейтингу відображають картину минулого року, ми сподіваємося, що новий показник відображатиме зміни які відбувалися цього року, але наразі важко сказати на якому місті перебуває Україна, адже остаточного звіту поки немає", - заявив директор СБ.

Реклама:

Він наголосив, що у деяких сферах Україна вже демонструє певні успіхи. "Але важливо, щоб ми зосереджували свої зусилля на інвестиційному кліматі загалом, а не тільки на тих вузьких показниках, що беруться до уваги у рейтингу Doing Business", - вважає Фан.

За його словами, ці індикатори важливі, але до певної міри. "Що точно відомо, це те, що інвесторам дуже важко вкладати кошти в економіку, коли в країні немає макроекономічної стабільності", - повідомив директор Світового банку.

"Важко очікувати інвесторів, коли повсюди корупція, а також коли вони не впевненні, що кошти, які вони вкладають, у них завтра не відберуть. І тут ми знову повертаємося до питання судової реформи. Треба зробити все необхідне для того, щоб права власності були захищені", - підсумував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!