"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Росії хочуть знищувати не лише їжу, але й одяг із Європи

Середа, 19 серпня 2015, 18:18

Російські текстильники запропонували президенту РФ Володимиру Путіну спалювати одяг із Європи, завезений контрабандою.

Із подібною ініціативою до президента Росії звернувся в листі голова Асоціації текстильників Росії Шамхал Ільдаров, пише "Московский комсомолец".

На його думку, знищення незаконно ввезених до Росії "шмоток" може мотивувати до роботи російське швейне виробництво.

Ільдаров зазначив, що основним видом контрабанди на сьогодні є імпортні куртки, пуховики й джинси. Їх найчастіше ввозять у країну незаконно й продають значно дорожче, ніж вони коштують насправді.

Реклама:

"Контрабандний одяг знищують, наприклад, в Іспанії. І це значно підтримує конкурентоспроможність місцевих виробників", - заявив він.

Ільдаров запропонував заборонити закупівлі виробів текстильної й легкої промисловості імпортного виробництва і для держкомпаній. Такі закупівлі, за його словами, на сьогодні становлять понад 400 млн. доларів, включаючи закупівлі технічного текстилю.

У нових умовах фірми не повинні купувати за кордоном текстиль, який використовується в будівництві й на будь-якому виробництві. Такий текстиль, як вважає Ільдаров, запросто можуть виробити російські підприємства.

Згідно зі звітністю Асоціації текстильників Росії, річний обсяг текстильного ринку в РФ коливається близько 31 млрд доларів. При цьому третину його – понад 9 млрд. – заповнює саме ввезений "сірий" імпорт.

За словами президента Російської Спілки підприємців текстильної й легкої промисловості Андрія Разбродіна, "сірий" одяг, навіть той, який вилучають на митниці, як правило, потім перепродують – і так чи інакше він опиняється на ринку.

Зараз неможливо на 100% перевірити, що всі товари, які продаються в бутіках у торгових центрах, увозилися офіційно. Можливо, якісь були завезені як контрабанда, каже Разбродін.

На його думку, знищення "сірого" одягу може призвести до подорожчання деяких товарів.

Як відомо, раніше в Росії почали знищувати продуктові товари з Європи, які підпали під "санкції у відповідь": сири, овочі тощо.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!