ДФС підозрює посадовців ЗАлКу в розтраті майна

Середа, 19 серпня 2015, 15:02

Слідче управління фінансових розслідувань ГФС відкрило кримінальне провадження щодо посадових осіб Запорізького виробничого алюмінієвого комбінату.

Про це йдеться у відповіді Слідчого управління фінансових розслідувань МГУ ГФС на запит громадської організації, повідомляє УНІАН.

Як наголошується, податківці проводять розслідування за фактом замаху на заволодіння чужим майном службовими особами ПАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат", за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою.

Під час досудового розслідування встановлено, що з метою розкрадання товарно-матеріальних цінностей, які належать державі, службові особи ЗАлК вступили у змову зі службовими особами двох товариств, основним видом діяльності яких є вивезення металобрухту.

Реклама:

Внаслідок таких дій "було укладено низку договорів поставки із зазначеними підприємствами, ціна яких, за попередніми даними слідства, занижена в 5 разів", повідомили у Всеукраїнській спеціальній колегії з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

Як повідомляє видання, на даний момент проводяться першочергові слідчі дії у вигляді обшуків адміністративно-складських комплексів зазначених підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: