Населення Казахстану скуповує долари, побоюючись девальвації

Середа, 19 серпня 2015, 12:33

Населення Казахстану активно скуповує інвалюту, побоюючись можливої девальвації тенге через зниження курсів рубля і юаня.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Курс тенге до долара США на готівковому валютному ринку в Казахстані в середу різко знизився, долари можна придбати за курсом 198 тенге за долар, що відповідає нижній позначці встановленого Нацбанком республіки валютного коридору.

В обмінних пунктах Алма-Ати, Астани і ряду інших міст середній курс покупки становить 196 тенге за долар, продажу - 198 тенге за долар. При цьому в деяких містах обмінні пункти призупинили продаж доларів.

Реклама:

Крім того, на готівковому ринку дорожчає європейська валюта: середній курс покупки становить 216,7 тенге за євро, продажу - 219,65 тенге за євро. Офіційні курси на 19 серпня дорівнюють 188,35 тенге за долар і 208,56 тенге за євро.

Середньозважений курс тенге відносно долара США на торгах Казахстанської фондової біржі в середу в порівнянні зі значенням вівторка знизився на 0,02% - до 188,38 тенге за долар.

У Казахстані офіційно встановлена межа відхилення курсу покупки від курсу продажу для долара США - 2 тенге, для євро - 3 тенге. В даний час встановлений Нацбанком Казахстану коридор коливань курсу тенге до долара становить 170-198 тенге за долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: