"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін знову спробує призначити Пасішника членом правління "Нафтогазу"

Середа, 19 серпня 2015, 11:31

Кабінет міністрів має намір на засіданні в середу, 19 серпня, вдруге розглянути питання призначення членом правління НАК "Нафтогаз України" діючого виконавчого директора, виконуючого обов'язки члена правління компанії Андрія Пасішника.

Про це "Українським новинам" повідомило джерело в Міністерстві енергетики й вугільної промисловості.

При цьому, за інформацією депутата Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенко" Сергія Лещенка, 12 серпня питання призначення Пасішника членом правління "Нафтогазу" вже виносилося на розгляд Кабміну, але не було прийняте.

"Подання на призначення Пасішника було зроблено міністром енергетики Володимиром Демчишиним 10 серпня. Однак, зі слів джерел, міністр Кабміну Ганна Онищенко цілеспрямовано не включила Пасішника в кадровий блок засідання уряду в середу. Хоча за станом на вечір вівторка він там був", - написав Лещенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Реклама:

За інформацією депутата, пакет документів щодо призначення Пасішника членом правління вже приблизно рік лежить у заступника міністра енергетики й вугільної промисловості Ігоря Діденка.

Як повідомлялося, Пасішник очолює такі напрями діяльності "Нафтогазу": операції із цінними паперами, управління майном і корпоративними правами компанії, реалізація інвестиційних проектів; капітальне будівництво, експлуатація й ремонт нафто- і газопроводів.

Пасішник контролює питання закупівлі, приймання, зберігання й реалізації нафти, нафтопродуктів і скрапленого газу, питання видобутку вуглеводнів.

Він є головою спостережної ради компанії "Укргазвидобування", заступником голови спостережної ради "Укртранснафти", членом ради директорів компанії "Нафтогаз Оверсіс" (Швейцарія).

За даними джерел на ринку, Пасішник є представником інтересів бізнес-групи "Контініум", одним із співласників якої був нардеп Ігор Єремеєв, який нещодавно помер через нещасний випадок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!