Ціни на нафту знижуються через надлишок на ринку

Середа, 19 серпня 2015, 09:38

Вартість нафти в середу демонструє негативну динаміку після того, як перспективи збільшення видобутку і поставок нафти з боку окремих країн ОПЕК посилили побоювання щодо надлишку пропозиції "чорного золота" на світовому ринку.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:35 вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent знижувалася на 0,43% - до 48,6 долара за барель. Ціна жовтневих ф'ючерсів на нафту WTI опускалася на 0,31% - до 42,49 долара за барель.

На настрої інвесторів тиснуть повідомлення про те, що Ірак має намір збільшити видобуток, який в липні і так підвищився до рекордно високої позначки в 4,18 млн барелів на добу.

Реклама:

Крім того, Ангола планує постачати на світовий ринок у жовтні 1,83 млн барелів нафти на день, що є найвищим показником з листопада 2011 року. У вересні поставки повинні становити 1,77 млн барелів на добу.

Крім того, Міненерго США в середу опублікує тижневі дані щодо запасів нафти в країні. За прогнозами аналітиків, за минулий тиждень показник скоротився лише на 777 тисяч барелів, що є найменшим скороченням з червня минулого року.

"Це все та ж тема з надлишком пропозиції, - заявив агентству Блумберг аналітик Fat Prophets Девід Леннокс. - Поки не буде скорочення пропозиції, ціни продовжать знижуватися".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: