Світовий банк може виділити Україні 500 мільйонів доларів

Вівторок, 18 серпня 2015, 18:22

Рада директорів Світового банку на засіданні 25 серпня планує розглянути виділення Україні другої програмної позики на політику розвитку (DPL-2) обсягом 500 млн доларів.

Про це йдеться у повідомленні банку, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням банку, українське питання буде першим на порядку денному ради директорів після двотижневої паузи в роботі.

Раніше заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків і представники уряду уточнювали, що виділення Світовим банком 500 млн доларів DPL-2 дозволить Україні також отримати 300 млн доларів від уряду Японії у рамках двосторонньої міжурядової угоди про сприяння і захист інвестицій.

Реклама:

Необхідні закони для цього нового фінансування Верховна Рада ухвалила навесні-влітку цього року разом з іншими законами, які вже дозволили Києву на початку серпня отримати 1,7 млрд доларів другого транша кредиту МВФ за програмою розширеного фінансування EFF.

Як повідомлялося, DPL-1 на 750 млн доларів Україна отримала в травні минулого року. Кредит наданий на 16 років із 7-річним пільговим періодом зі змінною процентною ставкою - 6 міс. Libor + змінний спред (на дату підписання - 0,59%, одноразова комісія - 0,25%) і може бути використаний на фінансування бюджету.

"Кошти, отримані у рамках проекту, будуть використані для проведення стратегічних та інституціональних реформ, спрямованих на подолання кризових явищ і стабілізації фінансово-економічної ситуації в країні, і закладання основи для стійкого і збалансованого росту України", - було зазначено тоді в повідомленні Мінфіну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!