Чистий прибуток російської МТС впав на 22%

Вівторок, 18 серпня 2015, 16:06

Чистий прибуток найбільшого російського телекомунікаційного оператора МТС знизився в другому кварталі 2015 року на 21,7% через збитки від курсових різниць.

Про це повідомила компанія у вівторок, передає Рейтер.

МТС, основним власником якої є багатопрофільний холдинг АФК Система, підтвердила, що чекає зростання виручки більш ніж на 2% в поточному році, а в Росії - більш ніж на 3%, рентабельність за OIBDA очікується більше 40%.

Компанія підвищила прогноз капітальних вкладень до 92 млрд рублів з 85 млрд рублів. Підвищення прогнозу МТС пояснила урахуванням інвестицій у розвиток мереж 3G українського сегменту свого бізнесу.

Реклама:

Квартальний прибуток впав на 21,7% до 17,1 млрд рублів через збитки від курсових різниць в результаті переоцінки номінованого у валюті боргу і зниження OIBDA. Фінансовий директор компанії Олексій Кореня оцінив збитки від курсових різниць у другому кварталі близько 3 млрд рублів.

OIBDA оператора впала на 2,1% до 42,7 млрд рублів, рентабельність по OIBDA - до 41,6% з 44,2% роком раніше.

На зниження OIBDA вплинула більш висока частка виручки від продажу телефонів в загальному обсязі виручки компанії, девальвація української гривні, витрати від відновлення роботи в Узбекистані, індексація зарплати і інфляція.

Виручка зросла на 3,9% до 102,7 млрд рублів. Зростання доходів викликане збільшенням виручки від передачі даних і зростанням числа абонентів в РФ, злетом продажів абонентських пристроїв в Росії і внеском дочірньої компанії в Узбекистані, наголошується в презентації МТС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!