Світовий банк може виділити Україні 772 мільйони на ремонт водопровідних мереж

Вівторок, 18 серпня 2015, 15:52

Світовий банк може виділити 772 мільйони доларів кредитних коштів на заміну водопровідно-каналізаційних мереж у 26 містах України.

Про це в ході прес-конференції у вівторок повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуард Кругляк, передає УНІАН.

"Вчора була зустріч з представниками Світового банку, у нас є серйозні програми на 772 мільйона доларів. Наразі під цю програму потрапили 26 водоканалів України. Розмова йде про фінансування очисних споруд водопроводу, про реконструкцію та капітальні ремонти", - сказав Кругляк.

Разом з тим, за підрахунками Мінрегіонбуду, заміна всіх мереж водопровідно-каналізаційних господарств України коштуватиме 1 трильйон гривень.

Реклама:

"Мережі водопровідно-каналізаційних господарств країни прокладені в основному в 60-70-80-х роках, тому постає серйозне питання старіння водопровідних мереж і каналізації, та їх заміна - це мільярди гривень", - сказав він.

"Ми робили в цілому оцінку по житлово-комунальному господарству без житла. Що стосується водоканалів і тепловиків - це під трильйон гривень для того, щоб привести підприємства в європейське стан", - повідомив Кругляк.

Як повідомлялося, на сьогоднішній день в рамках співпраці зі Світовим банком реалізується проект розвитку міської інфраструктури загальною вартістю 2,4 мільйона доларів, розрахований на 2014-2020 роки.

Інвестиції по проекту спрямовані на модернізацію систем водопостачання та водовідведення, а також на реалізацію пілотного проекту щодо поводження з твердими відходами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: