Українці стали менше купувати побутову техніку та електроніку

Вівторок, 18 серпня 2015, 15:04

Ринок побутової техніки та електроніки в Україні у другому кварталі 2015 року становив 8,2 млрд грн, що на 17% менше, ніж у 2014 році.

Про це повідомляє прес-служба аналітичної компанії GfK Ukraine.

"Такі показники частково є наслідком минулорічного сплеску продажів під час весняної хвилі девальвації. Негативна динаміка спостерігалась майже в усіх секторах ринку, винятки становить лише ринок телекомунікацій, що зріс на 2%, та офісна техніка, що залишилась на минулорічному рівні", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, решта секторів пішли на спад: інформаційні технології - на 13%; мала та велика побутова техніка - 15% та 25% відповідно. Рекордного падіння зазнали сектори побутової електроніки та фототехніки - 35% та 39%.

Реклама:

"Обсяг реалізації телекомунікаційного обладнання у другому кварталі 2015 року становив 2,3 млрд грн, що лише на 2% перевищує показник другого кварталу 2014 року. Група смартфонів продовжує демонструвати зростання у грошах (+11%) завдяки збільшенню ціни на 69%, водночас у натуральних показниках продажі скоротилися на третину", - повідомляють аналітики.

Після зростання у першому кварталі, ринок IT техніки у другій чверті 2015 року знову повернувся до негативного тренду та знизився на 13%. Завдяки відносно вдалому першому кварталу, за результатом півріччя ринок впав лише на 2% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Також зазначається, що динаміка сильно диференційована за категоріями. Обсяги таких ринків, як ноутбуки, стаціонарні комп’ютери, планшети, електронні книжки, в квітні-червні показали падіння на 20% порівняно з минулорічними показниками.

"Натомість обсяг ринку накопичувачів зріс на 50%, що передусім пов’язано з підвищенням цін, а також із продажами нового сегменту SSD", - повідомляє компанія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!