Китай залишається найбільшим кредитором США

Вівторок, 18 серпня 2015, 13:11

Китай знову виявився найбільшим власником казначейських облігацій США (US Treasuries), збільшивши відрив від Японії.

Про це свідчать результати дослідження американського Мінфіну і Федеральної резервної системи, передає "Інтерфакс-Україна".

Китай в червні підвищив інвестиції на 1 млрд доларів у порівнянні з травнем - до 1,271 трлн доларів. Японія зменшила вкладення в американські папери на 17,8 млрд доларів, до 1,197 трлн доларів.

На третій позиції з великим відривом слідує група "Карибські банківські країни" (318,5 млрд доларів, зростання інвестицій на 7 млрд доларів), далі розташувалися "Країни-експортери нафти" (296,7 млрд доларів, без змін) і Бразилія (256,3 млрд доларів, - 2,2 млрд доларів).

Реклама:

У топ-10 власників US Treasuries також входять Ірландія, Швейцарія, Великобританія і Бельгія.

Росія, як і в травні, збільшила вкладення в US Treasuries - на 1,4 млрд доларів. На кінець червня обсяг держоблігацій США, що належать РФ, дорівнював 72 млрд доларів. У списку найбільших кредиторів США Росія займає місце в кінці першої двадцятки.

Загальний обсяг вкладень нерезидентів в US Treasuries зріс в позаминулому місяці на 40,4 млрд доларів, до 6,175 трлн доларів. З цієї суми 4,164 трлн доларів належали урядам або центробанкам іноземних держав.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!