Російський виробник літаків попередив про проблеми з поставками через санкції

Вівторок, 18 серпня 2015, 10:35

Російський виробник літаків Sukhoi SuperJet 100 (SSJ-100) попередив про можливі проблеми з поставками іноземних комплектуючих через накладені на Росію санкцій.

Про це пише російське видання "Ведомості".

Частка зарубіжних деталей в окремому літаку SSJ-100, за словами представника виробника, становить близько 40%.

Ризики створюють кілька постачальників. Наприклад, французька Thales Avionics SAS з грудня 2014 року по липень 2015 не відвантажувала обчислювачі системи через код подвійного призначення у складі програмного забезпечення.

Реклама:

Американська Parker, що поставляє, зокрема, гідравлічні системи, може зобов'язати російську компанію підписати сертифікат кінцевого користувача, де буде зазначено, що виробник не буде поставляти продукцію в Крим або нафтогазовим компаніям. В іншому випадку поставки припиняться.

У той же час російська компанія зазначає, що санкції не вплинули на постачання обладнання німецькою компанією Liebherr Linderberg, а також французькою PowerJet, яка виробляє двигуни для SSJ-100. Однак, затримки з поставками цих комплектуючих не виключені.

Літак SSJ-100 запущений в серійне виробництво в 2011 році. Зараз найбільше число літаків експлуатує "Аерофлот" і мексиканська авіакомпанія Interjet.

В кінці березня 2015 року повідомлялося, що збитки російської Об'єднаної авіабудівної корпорації, яка в тому числі виробляє SSJ-100, на той момент оцінювалися в $1,75 мільярда.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!