Росіяни стали втричі частіше обманювати банки

Вівторок, 18 серпня 2015, 10:23

У Росії частка кредитних заявок, що містять недостовірні дані щодо роботодавця і доходів, в першому півріччі 2015 року зросла в 3 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - з 8% від загальної кількості спроб шахрайства до 24%.

Про це свідчать дані Об'єднаного кредитного бюро, передають "Известия".

В ОКБ отримані показники пов'язують з тим, що громадяни частіше стали звертатися до різного роду "посередників в отриманні кредиту", які за винагороду допомагають підтвердити фіктивні доходи і зайнятість.

В цілому, за даними бюро, частка кредитних заявок з підозрою на шахрайство за рік зросла вдвічі. Якщо в першому півріччі 2014 року їх було близько 1% від загального потоку заяв, то в першому півріччі 2015-го показник перевищив 2%.

Реклама:

Пік активності шахраїв припав на лютий цього року, коли частка підозрілих заявок перевищила 3%. З квітня ситуація стала поліпшуватися, і до кінця червня показник знизився до 1,8%, що все ще вище докризових значень.

Зростання частки шахрайських заявок у першому півріччі 2015 року забезпечено збільшенням числа заяв із зазначенням фіктивних даних про дохід і місце роботи. У підсумку частка даного виду шахрайства в загальній кількості підозрілих заявок зросла за рік з 8 до 24%.

Зростання індивідуальних випадків шахрайства із зазначенням фіктивних даних про дохід і роботодавця стало трендом 2015 року, говорять в ОКБ.

Це свідчить про те, що громадяни частіше стали звертатися до "посередників в отриманні кредиту" за фіктивними довідками про дохід або навіть з метою фіктивного працевлаштування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!