Moody's очікує зростання ВВП країн G20 на 2,7%

Вівторок, 18 серпня 2015, 09:54

Стриманому зростанню світової економіки в червні-липні 2015 року погрожували ризики виходу Греції з єврозони і різка корекція на китайському фондовому ринку.

Про це йдеться в щоквартальній доповіді рейтингового агентства Moody's Investors Service з макроекономіки, передає "Інтерфакс-Україна".

Ці дві загрози з тих пір пом'якшилися, але не зникли, а нещодавнє зниження курсу китайської валюти разом з очікуваннями швидкого підвищення ставки Федеральної резервної системи продовжують чинити тиск на світові ринки.

На поточний рік Moody's прогнозує зростання ВВП країн G20 на 2,7% після зростання на 2,9% в 2014 році, а в 2016 році передбачається посилення до приблизно 3%.

Реклама:

"Відновлення економіки США і, меншою мірою, єврозони і Японії буде компенсовано уповільненням темпів зростання економіки Китаю, слабким або навіть негативним зростанням в Латинській Америці, а також стабілізацією російської економіки після рецесії в поточному році замість різкого підйому", - наголошується в звіті.

Moody's підтвердило прогноз уповільнення зростання економіки Китаю з 7,4% минулого року до 6,8% в 2015 році і 6,5% в 2016 році, до 6% в наступні роки.

На думку агентства, фактичні темпи зростання багато в чому будуть залежати від термінів і характеру державного стимулювання економіки. Як очікується, поки девальвація юаня не вплине на темпи економічного зростання країни.

У США очікується підйом економіки на 2,4% в 2015 році і на 2,8% в 2016 році, з поступовим уповільненням до 2,3% пізніше. Активне зростання американського ВВП підтримають гарне зростання зайнятості, високі прибутки компаній, позитивні умови на фінансових ринках і прояв відкладеного попиту.

Moody's підтвердило прогноз зростання ВВП єврозони на 1,5% в цьому і наступному роках, зазначивши позитивний вплив того, що Греція, скоріш за все, залишається у валютному блоці.

Разом з тим головні перегляди прогнозів в негативну сторону послідували щодо економік Бразилії, Мексики, Індонезії та Південної Кореї.

У Мексиці економічна активність стримується скороченням видобутку нафти. Як очікується, економіка країни зросте на 2,3%, потім зростання прискориться завдяки підвищеному попиту на мексиканські товари в США, однак залишиться нижче позначки в 3%.

ВВП Південної Кореї зросте на 2,5% в 2015 році і на 3% в 2016 році, що нижче потенціалу країни, через підвищену конкуренцію з боку японських компаній і слабке зростання внутрішнього попиту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!