Україна допоможе Польщі з електроенергією

Понеділок, 17 серпня 2015, 20:11

ДП "Укренерго" спільно з ДП "Енергоринок" та PSE S.A. 17 серпня 2015 року підготували та уклали трьохсторонній договір про постачання електричної енергії з України до Республіки Польща для надання аварійної допомоги.

Про це йдеться у повідомленні ДП "НЕК "Укренерго".

"Енергосистеми Польщі та України з'єднані міждержавною лінією електропередачі 220 кВ Добротвірська ТЕС-Замость", - йдеться у повідомленні.

У компанії повідомили, що за зазначеним договором "Енергоринок" надає польській енергосистемі допомогу за ціною, встановленою відповідною постановою НКРЕКП, а "Укренерго" уповноважено погоджувати чи відмовляти в наданні допомоги залежно від оцінки безпеки експлуатації української енергосистеми та технічних можливостей "Укренерго" та Добротвірської ТЕС.

Реклама:

"Максимальна величина аварійної допомоги по лінії електропередачі 220 кВ Добротвірська ТЕС - Замость складає 235 МВт", - повідомляє прес-служба.

Як відомо, днями Польща звернулася до України з проханням допомогти компенсувати дефіцит у своїй енергосистемі, що виник з 10 серпня внаслідок складної ситуації з енергозабезпеченням через аномально спекотну погоду.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: