Більше половини росіян вважають за краще зберігати заощадження в рублях

Понеділок, 17 серпня 2015, 14:56

Майже третина росіян (32%) вважають за краще зберігати гроші в банках, чверть громадян (25%) вважають за краще готівкові гроші, ще 32% респондентів вважають, що частину заощаджень потрібно зберігати в банку, а частину - готівкою.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Національним агентством фінансових досліджень, передає "Прайм".

У 2012 році на питання, яка форма заощаджень краще, банківські вклади називали 27% респондентів, а готівку воліли 21% росіян. Ще 31% опитаних вважали, що кошти потрібно зберігати і в банках і готівкою.

У разі зберігання грошей у банках рублеві рахунки воліли б мати 60% респондентів. Валютні рахунки цікаві тільки 10%, а такий спосіб, як зберігання частини коштів на рублевих, а частини - на валютних рахунках, вибирають 22%.

Реклама:

У разі зберігання грошей у готівці рублю віддають перевагу 59% опитаних, іноземній валюті - 11% респондентів, ще 22% вважають правильним диверсифікувати заощадження: мати рублеву і валютну готівку.

Опитування проведене в липні 2015 року. Участь у ньому взяли 1600 осіб у 132 населених пунктах в 46 регіонах Росії. Статистична похибка не перевищує 3,4%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!