"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росіян чекає чергове підвищення цін на продукти харчування

Понеділок, 17 серпня 2015, 10:14

У Росії постачальники продуктів харчування почали повідомляти мережі про підвищення цін з ряду категорій.

Про це пишуть "Известия".

Крім того, від рітейлерів вимагають знову, як минулої зими, скоротити терміни розгляду та прийняття нових прайсів - з 45 днів до 14.

Магазини зізнаються, що з посиланням на курс долара нові цінники їм виставляють постачальники хлібобулочних виробів, овочів, фруктів, алкоголю, побутової хімії.

Реклама:

У галузевій асоціації виробників і постачальників продовольчих товарів "Руспродсоюз" констатують, що підстави для зростання цін є. Але запевняють, що поки від торгових мереж не вимагають переглядати терміни розгляду та прийняття нових розцінок.

"Зростання курсу іноземної валюти в першу чергу позначається на постачальниках імпортних товарів з високою оборотністю і низьким терміном зберігання. Або товарів, сировина для яких не виробляється всередині країни або виробляється в малих кількостях, - наприклад, чай і кава", - сказав директор з розвитку "Руспродсоюзу" Дмитро Востріков.

За його словами, такі товари з низькою оборотністю і довгим терміном зберігання, як правило, закуповувалися заздалегідь за більш вигідним курсом, тому сьогодні у постачальників таких товарів є якийсь часовий запас для стримування цін.

За останні два місяці російська національна валюта подешевшала з 49,2 рублів за долар до 65 рублів, з 55 рублів за євро - до 72 рублів. Ослаблення рубля, як і наприкінці 2014 року, пов'язане з падінням цін на нафту на світовому ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!