"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Золото дорожчає на новинах з Китаю

Понеділок, 17 серпня 2015, 09:54

Вартість золота в понеділок продовжує зростання після першого тижневого подорожчання з червня після того, як Китай повідомив про нарощування резервів дорогоцінного металу.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 8:33 грудневий ф'ючерс на золото на нью-йоркській біржі Comex дорожчав на 3,4 долара, або на 0,31% - до 1116,1 долара за тройську унцію.

За минулий тиждень метал подорожчав на 1,9% на тлі девальвації курсу юаня. Це стало найсильнішим тижневим зростанням з травня. Ціна вересневого ф'ючерсу на срібло підвищувалася на 0,01% - до 15,22 долара за унцію.

Реклама:

У п'ятницю центробанк Китаю повідомив, що збільшив золоті резерви на 1,1% у липні до 53,93 мільйона тройських унцій з 53,32 мільйона тройських унцій місяцем раніше.

Стримує підвищення вартості золота зміцнення курсу долара до світових валют. Станом на 8:30 індекс долара піднімався на 0,07% - до 96,67 пункту.

"Імовірно, в поточний момент напрямок курсу долара буде визначати перспективи динаміки ціни на золото", - заявив агентству Блубмерг аналітик Fat Prophets Девід Леннокс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: