Ціни на нафту падають через надлишок пропозиції

Понеділок, 17 серпня 2015, 09:19

Світові ціни на нафту в понеділок демонструють негативну динаміку на тлі побоювань щодо надлишку пропозиції на нафтовому ринку; вартість WTI тримається нижче 42 доларів за барель.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:44 вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent знижувалася на 1,14% - до 48,63 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту WTI опускалася на 1,25% - до 41,97 долара за барель.

Інвестори припускають, що зняття санкцій з Ірану сприятиме збільшенню поставок нафти з країни на світовий ринок, що призведе до зростання надлишку пропозиції "чорного золота".

Реклама:

За словами представника ОПЕК в Ірані Мехді Асалі, надлишок пропозиції на ринку нафти становить вже близько 3 мільйонів барелів на добу, а основний надлишок поставок в останні півроку зафіксовано з боку Саудівської Аравії та Іраку.

Крім побоювань, пов'язаних з Іраном, американська нафтогазосервісна компанія Baker Hughes повідомила в п'ятницю, що число бурових установок, зайнятих у видобутку нафти, в США зросло за тиждень на 2 одиниці (672 штуки, або плюс 0,29%).

"Основи ринку не змінилися. Ринок продовжує рухатися вниз, і робить він це без зупинки. Запаси в США залишаються високими для цієї пори року", - заявив агентству Блумберг старший аналітик CMC Markets Рік Спунер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!