В РФ хочуть не лише знищувати санкційну продукцію, але й карати за торгівлю нею

Понеділок, 17 серпня 2015, 09:02

Депутати Держдуми підготували законопроект, що забороняє реалізовувати санкційну продукцію.

Про це розповів один з авторів документа перший заступник голови комітету Держдуми з аграрних питань Сергій Каргинов (ЛДПР), передає газета "Известия".

На його думку, "в законодавстві існує прогалина", завдяки якій торговельні мережі, які реалізують санкційну продукцію, уникають відповідальності.

Згідно з указом президента РФ № 560 "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації" і постановою уряду № 778 на виконання цього указу, з серпня 2014 запроваджена заборона на ввезення низки продуктів харчування, серед яких сири, риба, морепродукти, м'ясо та м'ясні делікатеси, молоко і молочна продукція, овочі, фрукти та горіхи із США та ЄС.

Реклама:

Як пише видання, мова йде про те, що в указі про заборону на ввезення низки продуктів харчування не прописана заборона на торгівлю санкційними продуктами всередині країни.

Пропоновані ЛДПР поправки торкнуться 381-ФЗ "Про основи державного регулювання торговельної діяльності в Російській Федерації". Депутати запропонували доповнити закон нормою, яка встановлює заборону на продаж товарів, що потрапили під президентський указ № 560 і відповідну постанову уряду.

Як повідомлялося раніше, з метою забезпечення безпеки Російської Федерації, росіяни вже знищили понад 870 тонн так званої санкційної продукції, яка заборонена для ввезення на територію Росії.

Як відомо, Россільгоспнагляд покарав інспектора, який неправильно знищив тушки угорських гусей в рамках боротьби РФ з "санкційними продуктами" - інспектор отримав догану за те, що утилізував три тушки угорських гусей за допомогою трактора замість того, щоб спалити їх.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!