Зростання ВВП Китаю продовжить скорочуватися - МВФ

Субота, 15 серпня 2015, 17:48

Економіка Китаю переходить до стабільного, хоча і сповільненого зростання - збільшення ВВП цього року становитиме 6,8%, а в 2016 році - 6,3%.

Такий прогноз оприлюднив Міжнародний валютний фонд після завершення щорічних консультацій, які стосуються стану економіки КНР, передає ТАСС.

"Китай переходить до нового нормального, сповільненого, але при цьому безпечного і більш стабільного зростання. Торік ВВП впав до 7,4%, цього року очікується подальше падіння до 6,8% у зв'язку зі зниженням темпів інвестицій, особливо в нерухомість", - йдеться у повідомленні фонду.

Інфляція повинна зберегтися на рівні в 1,5%, що пов'язано з уточненням реального обмінного курсу, а також зниженням вартості сировини на глобальному ринку.

Реклама:

При цьому у фонді зазначають, що ринок праці в КНР залишається стійким, а економіка стає більш орієнтованою на сферу послуг, що підтримує споживання. За прогнозом МВФ, в 2016 році зростання ВВП становитиме 6,3%.

У фонді переконані, що влада КНР повинна проводити подальші "структурні реформи" з метою зробити економіку країни більш відкритою.

Йдеться, зокрема, про створення більш орієнтованої на ринок фінансової системи, реформування держпідприємств і лібералізацію процентних ставок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!