"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС про переговори щодо ЗВТ: по більшості питань погляди з Росією протилежні

Субота, 15 серпня 2015, 13:43

Незважаючи на певний прогрес під час тристоронніх переговорів щодо ЗВТ між Україною та ЄС, по більшості питань погляди з РФ протилежні.

Про це заявили в Європейській зовнішньополітичній службі, пишеDeustche Welle.

Як відомо, останні експертні зустрічі відбулися в червні та липні. Експерти обговорювали питання технічних, санітарних та фітосанітарних нормативів, а також митної співпраці.

"У той час як було досягнуто певного прогресу, звіт досі містить протилежні позиції стосовно більшості питань", - зазначає прес-служба.

Реклама:

Спільний експертний звіт стане основою для вересневих тристоронніх переговорів.

Рішення створити зону вільної торгівлі з ЄС було суверенним вибором України, інші держави не повинні намагатися вплинути на це, вказано в повідомленні.

У відомстві наголосили, що угода про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС має запрацювати з 2016 року і це "не має змінитися".

"Це не має змінитися і було визнане всіма сторонами під час тристоронньої зустрічі (ЄС, Україна, Росія) на рівні міністрів", - наполягають у прес-службі Європейської зовнішньополітичної служби.

Раніше повідомлялося, що консультації щодо ЗВТ з ЄС відбудуться 7 вересня.

Як повідомлялося, 7-8 липня експерти з Європейського союзу, Росії та України зустрілися у Брюсселі для проведення тристоронніх перемовин.

На зустрічі обговорювали три сфери - технічні регламенти, питання санітарії та фітосанітарію і митну співпрацю. Тоді повідомлялося про "певний прогрес", якого було досягнуто на переговорах.

Як відомо, ЗВТ України з ЄС має набути чинності з 1 січня 2016 року.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!