"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податківці викрили центр мінімізації з обігом понад 120 мільйонів

П'ятниця, 14 серпня 2015, 15:02

Співробітниками податкової міліції у Запорізькій області припинено діяльність "центру мінімізації", який протягом 2014-2015 років надавав послуги з формування штучного податкового кредиту та мінімізації податкових зобов’язань підприємствам реального сектору економіки.

Про це йдеться у повідомленні Державної фіскальної служби.

Як наголошується, махінації проводилися шляхом складання та підписання неіснуючих угод та первинних бухгалтерських документів за нібито купівлю-продаж товарно-матеріальних цінностей.

"Загальна сума переведених у готівку коштів, які були отримані за реалізовану зернову продукцію в адресу підприємств-зернотрейдерів через розрахункові рахунки фіктивних суб’єктів господарської діяльності, становила понад 120 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У прес-службі повідомили, що податковою міліцією було проведено 8 санкціонованих обшуків у приміщеннях, за місцями проживання фігурантів центру та у транспортних засобах, які використовувались у протиправній діяльності.

"За їх результатами вилучено 177 тисяч гривень, 20 тисяч доларів, 1 тисяча євро, 140 швейцарських франків, 26 тисяч російських рублів готівкою, 3 печатки підприємств, ноутбук, 3 мобільні телефони та документи, що свідчать про їх протиправну діяльність. Слідчі дії тривають", - заявили у ДФС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!