У АМКУ кажуть, що не зривали закупівлі палива для залізниці

П'ятниця, 14 серпня 2015, 14:45

Заява "Укрзалізниці" стосовно зриву та блокування Антимонопольним комітетом України торгів на закупівлю дизпалива не відповідає дійсності та може вважатися дифамацією.

Про це йдеться у прес-релізі АМКУ

"Антимонопольний комітет під час виконання функції органу оскарження керується виключно нормами чинного законодавства", - повідомляє прес-служба.

Як наголошується, постійно діюча адміністративна колегія АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель здійснює розгляд лише тих скарг, які надійшли до органу оскарження у відповідності до вимог Закону України "Про здійснення державних закупівель".

Реклама:

У АМКУ повідомили, що 5 серпня 2015 року колегією за результатами розгляду скарги ТОВ "Елемент Нафта" на дії ДП "Укрзалізничпостач" щодо встановлення дискримінаційних вимог у документації конкурсних торгів на закупівлю палива було прийняте рішення, згідно з яким ДП "Укрзалізничпостач" було зобов'язано усунути виявлені дискримінаційні умови у документації.

Також зазначається, що на засіданні колегії представники ДП "Укрзалізничпостач" погоджувались із необхідністю усунення виявлених порушень.

"7 серпня 2015 року на адресу колегії надійшла скарга ТОВ "Елемент Нафта", в якій, зокрема, повідомляється про встановлення ДП "Укрзалізничпостач" дискримінаційних вимог у документації конкурсних торгів за іншими торгами - на закупівлю дизельного пального", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі наголосили, що у зв'язку з розглядом цієї скарги зазначена процедура була призупинена у відповідності до норм законодавства задля можливості зберегти торги у разі виявлення дискримінаційних вимог, встановлених ДП "Укрзалізничпостач" у документації конкурсних торгів.

"При цьому, за наявною на сьогодні інформацією, у цій документації ДП "Укрзалізничпостач" встановило, зокрема, ті самі вимоги щодо сертифікату відповідності зазначеному вище технічному регламенту, стосовно яких самі ж представники ДП "Укрзалізничпостач" на попередньому засіданні колегії погоджувались з можливістю внесення змін до документації", - заявили в АМКУ.

Раніше в "Укрзалізниці" заявили, що через рішення АМКУ про припинення нового конкурсу за скаргою ТОВ "Елемент Нафта", яка надійшла 3 серпня, за два дні до його проведення, придбання дизпалива для залізниці опинилося під загрозою.

Нагадаємо, 24 липня Окружний адмінсуд Києва заборонив придбання дизпалива за чинним контрактом в інтересах маловідомої компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!